Courgetti met verse tomatensaus, spinaziepesto en geroosterde cashewnoten.
Opzoek naar een lekker en gezond alternatief voor spaghetti? Probeer dan eens courgetti!
Om zelf courgetti te maken heb je wel een spiraalsnijder nodig. Tegenwoordig kan je ook in de versafdeling van sommige supermarkten voorgesneden courgetti vinden. Door deze verse tomatensaus en frisse spinaziepesto eraan toe te voegen maak je van een berg groeten een gezonde feestmaaltijd met en mix aan kleuren smaken en texturen.
Ingrediënten
Bereiding
Rooster de cashewnoten enkele minuten tot dat ze bruine (geen zwarte) vlekjes krijgen.
Doe dit in een warme pot of pan, zonder vetstof en op een matig vuur.
Gebruik je straks voor de tomatensaus een kookpot met dikke bodem? Dan kan je de noten hierin roosteren. Dat bespaart je wat afwas! 🙂
Doe de geroosterde cashewnoten in een schaaltje en zet aan de kant.
Doe alle ingrediënten in een hakmolen.
Hak alles fijn.
Breng op smaak met peper en zout.
Breng in een grote pot een ruime hoeveelheid water aan de kook.
Verwijder indien nodig de steeltjes van de tomaten en maak met een scherp mesje een kruis in het vel aan de onderkant.
Doe de tomaten in het kokend water en laat ze 10 min zachtjes koken. timer
Zorg ervoor dat alle tomaten onder water staan.
/
Snij de uien in grove stukjes. Pers of snij de look fijn.
Verwarm in een kookpot de olijfolie.
Fruit de stukjes ui in de olijfolie tot ze glazig worden. Voeg ondertussen ook de look toe.
/
Haal je kookpot met de gestoofde ui van het vuur en zet de passe-vite* er op.
Schep met een schuimspaan de gekookte tomaten uit het water en doe ze in de pass-vite.
Zorg ervoor dat je niet te veel water meeneemt.
Roer ze fijn.
★ Tip: schraap met je houten lepel op het einde langs de onderkant van je passe-vite om de pulp die daar blijft hagen toe te voegen aan je saus.
*Een pass-vite is hetzelfde als een roerzeef of groentezeef. Heb je dit niet? Dan kan je ook de tomaten mixen en vervolgens door een grove zeef zeven.
/
Breng de tomatensaus op smaak met paprikapoeder (zacht en pikant) en peper en zout. Voeg eventueel wat tomatenketchup toe.
Laat de saus nog 20 min koken op een zacht vuur of langer als de gewenste dikte nog niet is bereikt. timer
De saus blijft sowieso vloeibaarder dan passata uit een fles.
/
Was de courgette en snij ze in lange slierten met de hulp van een spiraalsnijder.
Verhit de olijfolie in een kookpot* of wokpan en stoof de slierten 5 min op een middelhoog vuur. timer
★ Tip: Je kan de courgetti ook enkele minuten koken in een ruime hoeveelheid water of als je een stoomoven hebt stomen.
*Je kan hiervoor deze zelfde pot gebruiken dan niet waarin je de tomaten hebt gekookt. Dat is weer wat minde afwas! 🙂
Schep een portie courgetti in een diep bord, strooi hierover enkele blaadjes verse spinazie en doe hier wat van de hete tomatensaus over.
Verdeel enkele schepjes pesto over het gerecht en werk af met de geroosterde cashewnoten en Parmezaan schilfers.
Bekijk onze recepten op Instagram en deel je eigen versies met #cookingairlines !
WENS JE OP DE HOOGTE TE BLIJVEN
VAN LEKKERE RECEPTEN EN PROMOTIES?
Ingredients
Directions
Rooster de cashewnoten enkele minuten tot dat ze bruine (geen zwarte) vlekjes krijgen.
Doe dit in een warme pot of pan, zonder vetstof en op een matig vuur.
Gebruik je straks voor de tomatensaus een kookpot met dikke bodem? Dan kan je de noten hierin roosteren. Dat bespaart je wat afwas! 🙂
Doe de geroosterde cashewnoten in een schaaltje en zet aan de kant.
Doe alle ingrediënten in een hakmolen.
Hak alles fijn.
Breng op smaak met peper en zout.
Breng in een grote pot een ruime hoeveelheid water aan de kook.
Verwijder indien nodig de steeltjes van de tomaten en maak met een scherp mesje een kruis in het vel aan de onderkant.
Doe de tomaten in het kokend water en laat ze 10 min zachtjes koken. timer
Zorg ervoor dat alle tomaten onder water staan.
/
Snij de uien in grove stukjes. Pers of snij de look fijn.
Verwarm in een kookpot de olijfolie.
Fruit de stukjes ui in de olijfolie tot ze glazig worden. Voeg ondertussen ook de look toe.
/
Haal je kookpot met de gestoofde ui van het vuur en zet de passe-vite* er op.
Schep met een schuimspaan de gekookte tomaten uit het water en doe ze in de pass-vite.
Zorg ervoor dat je niet te veel water meeneemt.
Roer ze fijn.
★ Tip: schraap met je houten lepel op het einde langs de onderkant van je passe-vite om de pulp die daar blijft hagen toe te voegen aan je saus.
*Een pass-vite is hetzelfde als een roerzeef of groentezeef. Heb je dit niet? Dan kan je ook de tomaten mixen en vervolgens door een grove zeef zeven.
/
Breng de tomatensaus op smaak met paprikapoeder (zacht en pikant) en peper en zout. Voeg eventueel wat tomatenketchup toe.
Laat de saus nog 20 min koken op een zacht vuur of langer als de gewenste dikte nog niet is bereikt. timer
De saus blijft sowieso vloeibaarder dan passata uit een fles.
/
Was de courgette en snij ze in lange slierten met de hulp van een spiraalsnijder.
Verhit de olijfolie in een kookpot* of wokpan en stoof de slierten 5 min op een middelhoog vuur. timer
★ Tip: Je kan de courgetti ook enkele minuten koken in een ruime hoeveelheid water of als je een stoomoven hebt stomen.
*Je kan hiervoor deze zelfde pot gebruiken dan niet waarin je de tomaten hebt gekookt. Dat is weer wat minde afwas! 🙂
Schep een portie courgetti in een diep bord, strooi hierover enkele blaadjes verse spinazie en doe hier wat van de hete tomatensaus over.
Verdeel enkele schepjes pesto over het gerecht en werk af met de geroosterde cashewnoten en Parmezaan schilfers.