
Dalgona Deluxe

De nieuwe, schuimige, koffietrend die instagram overspoelt, Dalgona koffie! Deze hype komt overgevlogen uit Zuid-Korea en heeft tijdens de coronacrisis de wereld veroverd omdat het zo makkelijk thuis te maken is.
Het geheim? Oer klassieke oploskoffie!
Met de Dalgona deluxe gaan we een klein, en makkelijk, stapje verder. Je maakt in geen tijd een heerlijk zomers drankje dat je ook gewoon kan serveren als fris dessert. Niet ons gezondste recept maar wie snakt er nu niet af en toe naar een zoete zonde? .
Ingrediënten
Wil je een extra koffiekick? Maak dan eens ijsblokjes van espresso. Je kan hier eventueel ook een scheutje melk aan toevoegen om de smaak iets zachter te maken.
Bereiding
Meng alle ingrediënten in een kom.
Klop het mengsel tot er een luchtig, lichtbruin schuim ontstaat.
Doe dit met een mixer, een keukenrobot of met een garde en een goede portie armspieren!
Klop in een andere kom de room samen met de suiker op.
Voeg een paar druppels vanille aroma toe.
Klop de room niet te stevig op maar net iets dikker dan yoghurt dikte.
Doe een twee soeplepels dalgona schuim in een groot glas. Giet de melk erbij en roer goed door.
Zorg ervoor dat je melk niet te koud is (maar kamertemperatuur), anders krijg je een soort van klonters.
Voeg de ijsblokjes toe.
Werk af met een schep van de vanilleroom.
Doe hierop nog een schep dalgona schuim.
Roer eventueel zacht met een satéprikker enkele cirkels door de bovenste laag (vanilleroom + dalgona schuim) om een mooi afgewerkt effect te krijgen.
Werk af met een snuifje kaneel.
Smakelijk!
Bekijk onze recepten op Instagram en deel je eigen versies met #cookingairlines !
WENS JE OP DE HOOGTE TE BLIJVEN
VAN LEKKERE RECEPTEN EN PROMOTIES?
Ingredients
Wil je een extra koffiekick? Maak dan eens ijsblokjes van espresso. Je kan hier eventueel ook een scheutje melk aan toevoegen om de smaak iets zachter te maken.
Directions
Meng alle ingrediënten in een kom.
Klop het mengsel tot er een luchtig, lichtbruin schuim ontstaat.
Doe dit met een mixer, een keukenrobot of met een garde en een goede portie armspieren!
Klop in een andere kom de room samen met de suiker op.
Voeg een paar druppels vanille aroma toe.
Klop de room niet te stevig op maar net iets dikker dan yoghurt dikte.
Doe een twee soeplepels dalgona schuim in een groot glas. Giet de melk erbij en roer goed door.
Zorg ervoor dat je melk niet te koud is (maar kamertemperatuur), anders krijg je een soort van klonters.
Voeg de ijsblokjes toe.
Werk af met een schep van de vanilleroom.
Doe hierop nog een schep dalgona schuim.
Roer eventueel zacht met een satéprikker enkele cirkels door de bovenste laag (vanilleroom + dalgona schuim) om een mooi afgewerkt effect te krijgen.
Werk af met een snuifje kaneel.
Smakelijk!