Spinazie met kaneel, eitjes en yoghurt uit de oven
Laat je verrassen door de unieke mix van smaken in dit Midden-Oosters brunch/lunch recept. Door de kruidige spinazie en de frisse yoghurt zorgt dit gerecht voor een lekkere afwisseling van smaken. Het eitje erbij maakt het helemaal "brunch-waardig".
Lekker met een knapperig stukje brood.
De hoeveelheden in het recept zijn voor 2 personen als lunchgerecht of voor 4 personen als gerecht bij een uitgebreidere bunch.
Ingrediënten
Bereiding
Verwarm je oven voor op 180°C.
Dompel de spinazie 1 min onder in kokend water. Giet af, spoel met koud water en laat uitlekken.
Verwarm de boter of olie in een ovenbestendige hapjespan*.
Snipper de ui fijn en voeg deze toe aan de pan.
Pers of snij de knoflook en voeg toe aan de ui.
Kruid het menges van ui knoflook met de sambal en de kaneel.
Laat 5 min stoven.
timer
*Heb je geen ovenbestendige hapjespan? Gebruik dan een gewone pan en gebruik verder in dit recept een ovenschaal.
Duw ondertussen het vocht uit de spinazie.
Wring de spinazie tot een hopje en haal het mes erdoor.
Voeg de spinazie toe aan de gestoofde ui.
Roer de spinazie door de ui en kruiden en laat 3 min meebakken.
Kruid af met vers gemalen peper en zout.
timer
Heb je geen pan dat in de oven mag? Schep dan nu de inhoud van je pan over in een ovenschaal.
Maak vier kuiltjes in het spinaziemengsel en breek in ieder kuiltje een ei.
Laat de dooier in de kuiltjes vallen, het eiwit mag wat over de spinazie lopen.
Zet 11 min in de oven op 180°.
timer
Meng ondertussen de room, yoghurt, paprikapoeder en curry los.
Voeg nog wat peper en zout toe.
Giet dit na 11 min over de spinazie met eieren en zet nog 4 min terug in de oven.
timer
Serveer met brood.
Smakelijk!
Bekijk onze recepten op Instagram en deel je eigen versies met #cookingairlines !
WENS JE OP DE HOOGTE TE BLIJVEN
VAN LEKKERE RECEPTEN EN PROMOTIES?
Ingredients
Directions
Verwarm je oven voor op 180°C.
Dompel de spinazie 1 min onder in kokend water. Giet af, spoel met koud water en laat uitlekken.
Verwarm de boter of olie in een ovenbestendige hapjespan*.
Snipper de ui fijn en voeg deze toe aan de pan.
Pers of snij de knoflook en voeg toe aan de ui.
Kruid het menges van ui knoflook met de sambal en de kaneel.
Laat 5 min stoven.
timer
*Heb je geen ovenbestendige hapjespan? Gebruik dan een gewone pan en gebruik verder in dit recept een ovenschaal.
Duw ondertussen het vocht uit de spinazie.
Wring de spinazie tot een hopje en haal het mes erdoor.
Voeg de spinazie toe aan de gestoofde ui.
Roer de spinazie door de ui en kruiden en laat 3 min meebakken.
Kruid af met vers gemalen peper en zout.
timer
Heb je geen pan dat in de oven mag? Schep dan nu de inhoud van je pan over in een ovenschaal.
Maak vier kuiltjes in het spinaziemengsel en breek in ieder kuiltje een ei.
Laat de dooier in de kuiltjes vallen, het eiwit mag wat over de spinazie lopen.
Zet 11 min in de oven op 180°.
timer
Meng ondertussen de room, yoghurt, paprikapoeder en curry los.
Voeg nog wat peper en zout toe.
Giet dit na 11 min over de spinazie met eieren en zet nog 4 min terug in de oven.
timer
Serveer met brood.
Smakelijk!