Recepten per categorie
Recepten zoeker
Terug naar "bestellen"

Bekijk onze recepten op Instagram en deel je eigen versies met #cookingairlines !

WENS JE OP DE HOOGTE TE BLIJVEN
VAN LEKKERE RECEPTEN EN PROMOTIES?

 

Ingredients

 500 g havermout
 300 g verschillende soorten noten - niet gezouten en niet geroosterd
(bv. amandelen, cashewnoten, paranoten, okkernoten, pecannoten, grondnoten, ...)
 300 g verschillende soorten zaden
(bv. zonnebloempitten, hennepzaad, chiazaad, lijnzaad, pompoenpitte, ...)
 3 el kaneel (poeder)
 2 el nootmuskaat
 4 el ahornsiroop
 2 el bruine suiker
 4 el kokosolie

Directions

1

Verwarm de oven voor op 180°C

2

Hak de noten grof met een groot mes.

★ Tip: Heb je een grove roterende (elektrische) rasp? Dan kan je deze ook gebruiken om je noten te hakken.

3

Smelt de kokosolie.
Dit kan even op het vuur of in een klein vuurvast kommetje in de oven (die toch al aan het voorverwarmen is)

4

Meng alle ingrediënten.

5

Verdeel, over een met bakpapier beklede bakplaat, de granola tot een laag van +/- 1 cm.
Gebruik indien nodig meerdere platen.

6

Bak 20 min in de oven op 180°C. timer
Schep bij een oven die de warmte niet goed verdeeld na 10min een keertje om.

7

Laat afkoelen en bewaar luchtdicht (doos, fles, bokaal, ...)
Lekker bij yoghurt of bij dit recept voor lekkere "nicecream" met aardbei en banaan.

Granola (basis recept)