
Granola (basis recept)

Granola heeft de laatste jaren de harten van ontbijtliefhebbers veroverd. Heerlijk op wat yoghurt, een smoothie bowl of op deze nicecream. Met dit recept maak je in een handomdraai een hele voorraad granola met je eigen twist. Voeg na het bakken eventueel nog gedroogde vruchten, kokosrasp of stukjes chocolade toe als extraatjes. Varieer met noten en zaden die je zelf lekker vindt. Let wel op dat je geen gezouten en/of geroosterde noten gebruikt.
Ingrediënten
(bv. amandelen, cashewnoten, paranoten, okkernoten, pecannoten, grondnoten, ...)
(bv. zonnebloempitten, hennepzaad, chiazaad, lijnzaad, pompoenpitte, ...)
Bereiding
Verwarm de oven voor op 180°C
Hak de noten grof met een groot mes.
★ Tip: Heb je een grove roterende (elektrische) rasp? Dan kan je deze ook gebruiken om je noten te hakken.
Smelt de kokosolie.
Dit kan even op het vuur of in een klein vuurvast kommetje in de oven (die toch al aan het voorverwarmen is)
Meng alle ingrediënten.
Verdeel, over een met bakpapier beklede bakplaat, de granola tot een laag van +/- 1 cm.
Gebruik indien nodig meerdere platen.
Bak 20 min in de oven op 180°C. timer
Schep bij een oven die de warmte niet goed verdeeld na 10min een keertje om.
Laat afkoelen en bewaar luchtdicht (doos, fles, bokaal, ...)
Lekker bij yoghurt of bij dit recept voor lekkere "nicecream" met aardbei en banaan.
Bekijk onze recepten op Instagram en deel je eigen versies met #cookingairlines !
WENS JE OP DE HOOGTE TE BLIJVEN
VAN LEKKERE RECEPTEN EN PROMOTIES?
Ingredients
(bv. amandelen, cashewnoten, paranoten, okkernoten, pecannoten, grondnoten, ...)
(bv. zonnebloempitten, hennepzaad, chiazaad, lijnzaad, pompoenpitte, ...)
Directions
Verwarm de oven voor op 180°C
Hak de noten grof met een groot mes.
★ Tip: Heb je een grove roterende (elektrische) rasp? Dan kan je deze ook gebruiken om je noten te hakken.
Smelt de kokosolie.
Dit kan even op het vuur of in een klein vuurvast kommetje in de oven (die toch al aan het voorverwarmen is)
Meng alle ingrediënten.
Verdeel, over een met bakpapier beklede bakplaat, de granola tot een laag van +/- 1 cm.
Gebruik indien nodig meerdere platen.
Bak 20 min in de oven op 180°C. timer
Schep bij een oven die de warmte niet goed verdeeld na 10min een keertje om.
Laat afkoelen en bewaar luchtdicht (doos, fles, bokaal, ...)
Lekker bij yoghurt of bij dit recept voor lekkere "nicecream" met aardbei en banaan.