
Vegan "cheesecake" met rode vruchten

Laat je verbazen door de magie van cashewnoten. Een heerlijk vegan dessert met deze romige noot in de hoofdrol. Laat je creativiteit de vrije loop tijdens het versieren van de taart. Zo wordt het een echte blikvanger. Vergeet niet om tijdig te starten. Zelf heb je niet zo veel werk maar de noten moeten 5 uur weken en de taart moet een tijdje de vriezer in!
Ingrediënten
Liever geen speculaas in je bodem? Gebruik dan 150 gram okkernoten, 8 zachte dadels en 1 el kokosolie voor de bodem.
Bereiding
Doe de cashewnoten in een kom met een ruime hoeveelheid heet water.
Laat dit minstens 5 uur staan, langer mag ook.
Laat de kokosolie (voor de bodem) smelten.
Verkruimel de speculaas.
Doe beide in een hakmolen/chopper* en maak er een pasta van.
*Heb je geen hakmolen? Verkruimel de speculaas dan zeer fijn met een deegroller en kneed olie er met je handen door.
Neem een springvorm en bedek de bodem met de pasta van speculaas. Druk goed aan.
Om te voorkomen dat de taart aan je bodem blijft kleven kan je de bodem overtrekken met huishoudfolie.
Giet de cashewnoten af en doe deze samen met alle ingrediënten in de blender*, mix tot een glad geheel.
Begin met de helft van het citroensap en de helft van de agave.
Proef en voeg citroensap / agave naar smaak toe.
*heb je geen blender? Gebruik dan een mixer. Het geheel zal minder glad zijn maar zeker even lekker! 🙂
Zet de taart minsten 4 uur in de vriezer
Haal de taart 1 uur voor het serveren uit de vriezer.
Versier eventueel met de toppings.
Smakelijk!
Bekijk onze recepten op Instagram en deel je eigen versies met #cookingairlines !
WENS JE OP DE HOOGTE TE BLIJVEN
VAN LEKKERE RECEPTEN EN PROMOTIES?
Ingredients
Liever geen speculaas in je bodem? Gebruik dan 150 gram okkernoten, 8 zachte dadels en 1 el kokosolie voor de bodem.
Directions
Doe de cashewnoten in een kom met een ruime hoeveelheid heet water.
Laat dit minstens 5 uur staan, langer mag ook.
Laat de kokosolie (voor de bodem) smelten.
Verkruimel de speculaas.
Doe beide in een hakmolen/chopper* en maak er een pasta van.
*Heb je geen hakmolen? Verkruimel de speculaas dan zeer fijn met een deegroller en kneed olie er met je handen door.
Neem een springvorm en bedek de bodem met de pasta van speculaas. Druk goed aan.
Om te voorkomen dat de taart aan je bodem blijft kleven kan je de bodem overtrekken met huishoudfolie.
Giet de cashewnoten af en doe deze samen met alle ingrediënten in de blender*, mix tot een glad geheel.
Begin met de helft van het citroensap en de helft van de agave.
Proef en voeg citroensap / agave naar smaak toe.
*heb je geen blender? Gebruik dan een mixer. Het geheel zal minder glad zijn maar zeker even lekker! 🙂
Zet de taart minsten 4 uur in de vriezer
Haal de taart 1 uur voor het serveren uit de vriezer.
Versier eventueel met de toppings.
Smakelijk!