Recepten per categorie
Recepten zoeker
Terug naar "bestellen"

Bekijk onze recepten op Instagram en deel je eigen versies met #cookingairlines !

WENS JE OP DE HOOGTE TE BLIJVEN
VAN LEKKERE RECEPTEN EN PROMOTIES?

 

Ingredients

Voor de bodem
 50 g kokosolie
 150 g speculaas
Liever geen speculaas in je bodem?  Gebruik dan 150 gram okkernoten, 8 zachte dadels en 1 el kokosolie voor de bodem.
Voor de "cheese"
 350 g Cashewnoten
 1 Citroen (sap)
 50 g kokosolie
 150 g rode vruchten (fruit uit de vriezer is voor dit recept ideaal, laat het dan wel eerst ontdooien)
 150 ml Ahornsiroop
 50 ml Agave
 Vanille (stokje of extract)
Topping zoals op de foto
 Eetbare bloemen
 Suikerpareltjes
 Eetbare goud
 kokosrasp
 merengue van aquafaba (zoals je gewone schuimpjes maakt maar dan met het sap van kikkererwten uit blik/bokaal ipv eiwit)

Directions

Voorbereiding
1

Doe de cashewnoten in een kom met een ruime hoeveelheid heet water.
Laat dit minstens 5 uur staan, langer mag ook.

De bodem
2

Laat de kokosolie (voor de bodem) smelten.
Verkruimel de speculaas.
Doe beide in een hakmolen/chopper* en maak er een pasta van.

*Heb je geen hakmolen? Verkruimel de speculaas dan zeer fijn met een deegroller en kneed olie er met je handen door.

3

Neem een springvorm en bedek de bodem met de pasta van speculaas. Druk goed aan.
Om te voorkomen dat de taart aan je bodem blijft kleven kan je de bodem overtrekken met huishoudfolie.

Cheesecake
4

Giet de cashewnoten af en doe deze samen met alle ingrediënten in de blender*, mix tot een glad geheel.
Begin met de helft van het citroensap en de helft van de agave.
Proef en voeg citroensap / agave naar smaak toe.

*heb je geen blender? Gebruik dan een mixer. Het geheel zal minder glad zijn maar zeker even lekker! 🙂

5

Zet de taart minsten 4 uur in de vriezer

6

Haal de taart 1 uur voor het serveren uit de vriezer.
Versier eventueel met de toppings.

7

Smakelijk!

Vegan “cheesecake” met rode vruchten